Kérdések a parapszichológiáról

Levitáció, gondolatolvasás, jövőlátás - csupa olyan misztikus, fantasy filmekbe illő fogalom, amire sokan kínos mosollyal legyintenek, mások azonban szentül hisznek a létezésükben. Vajon honnan ered az elképzelés, hogy az ember természetfeletti erőkkel bír? Van létjogosultságuk a mai világban az efféle elképzeléseknek? Milyen a parapszichológia kapcsolata a tudománnyal? Ezekre a kérdésekre keressük a választ!

paranormális parapszichológia levitálás gondolatolvasás poltergeist pió atya tudomány

0 Tovább

A szülői lét árnyoldala – beszéljünk erről is!

A gyermekpszichológia virágkorát éli, számtalan módszert találunk arra, hogy teremtsünk tökéletes gyermekkort a porontyunknak. Rengeteg pszichológust foglalkoztat a tény, hogy miféle torzulásokon megy végbe a csecsemő- és gyereki lélek az elszenvedett traumák hatására. De mi van a szülőkkel? Velük miért nem foglalkozik senki?

0 Tovább

Testbeszéd az állásinterjún

Az állásinterjúk elég stresszesek, sokan túl is pörgik a kelleténél. Ha nem vagy biztos magadban, íme egy kis segítség, ami magabiztosabbá tehet egy megmérettetés során.

Az állásinterjúk még talán a legmagabiztosabb embereket is elbizonytalaníthatják, hiszen a személyes megítélés mellett anyagi vonzattal is jár. Létezik ezer meg egy praktika, miként kell viselkedni állásinterjún, azt azonban nem sokan tudják, hogy öntudatlanul is kialakíthatunk magunkról egy képet az interjúztató személyben, függetlenül attól, milyen profi praktikákkal is vagyunk felvértezve.

0 Tovább

A hűtlenség pszichológiája

Régóta adott a kérdés, mi számít hűtlenségnek, és mi nem? Létezik a megcsalás után is jól működő párkapcsolat? Hogyan lehet megelőzni a félrelépést? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

0 Tovább

Lista: A figyelemhiányos betegség 8+1 tünete

Manapság egyre több gyermeket diagnosztizálnak az úgynevezett ADHD (Attention Deficit or Hyperactivity Disorder) betegséggel. A hiperaktivitás vagy figyelemzavar nagymértékben megkeserítheti az adott gyermek életét, ugyanis nem csak magatartásbeli problémákat okoz, hanem ellehetetleníti a beilleszkedést is az adott közösségbe, ami egy kisgyerek számára elengedhetetlen. Az ADHD főként a gyerekeknél fordul elő, körülbelül 10 százalékát érinti az iskolásoknak. Érdekes megfigyelés vezetett a megállapításhoz, miszerint a fiúk esetében háromszor nagyobb kockázatról beszélhetünk, ráadásul őket sokkal nehezebb "kigyógyítani" a betegségből, és akár felnőttkorukban is magukkal vihetik ezt a terhet. Az egész jelenséget úgy kell elképzelni, mintha egy partin ácsorognánk, folyamatosan beszélnének hozzánk, ám mi szinte minden percben máshol járunk, alig fogunk fel valamit a külvilág ingereiből. Így már érthető, miért olyan veszélyes a betegség egyre későbbi felfedezése.

lista figyelemzavar hiperaktivitás adhd gyermek pszichológia figyelem veszélyérzet betegség

0 Tovább
«
12

neuro

blogavatar

Ha érdekel minden az emberi testről, főként az agyról, ami a tankönyvekben nincs bent, akkor feltétlen itt a helyed. A legérdekesebb tényekről és legmegdöbbentőbb történetekről olvashatsz a Neurón.

Címkefelhő

egészség (16),pszichológia (8),tippek (7),tudomány (7),agy (6),mentális (6),lélektan (6),lista (6), (5),megosztó (5),alvás (4),sokkoló (4),függőség (4),gyermek (3),depresszió (3),munka (2),segítség (2),félelem (2),bizarr (2),tévhit (2),veszély (2),stressz (2),betegség (2),bizalom (2),hormon (2),drog (2),facebook (2),kokain (2),drogprevenció (1),adrenalin (1),figyelemzavar (1),veszélyérzet (1),mentális egészség (1),példakép (1),gyereknevelés (1),figyelem (1),adhd (1),hiperaktivitás (1),horror (1),bénulás (1),hallucináció (1),mentális betegség (1),szellemek (1),alvásparalízis (1),igaz (1),hamis (1),lsd (1),farkasember (1),szeretet (1),horrorfilm (1),zavar (1),önpusztítás (1),zombi (1),hasis (1),gyilkosság (1),középkor (1),poltergeist (1),tippek (1),vágysiker (1),allergia (1),szabályok (1),dominancia (1),alárendeltség (1),önismeret (1),szülő (1),paranormális (1),parapszichológia (1),probléma (1),levitálás (1),gondolatolvasás (1),kiégés (1),pió atya (1),ddlg (1),fürdés (1),mosás (1),higiénia (1),cukor (1),medúza (1),vér (1),csatorna (1),párkapcsolat (1),állásinterjú (1),testbeszéd (1),kommunikáció (1),megbocsájtás (1),hűtlenség (1),logó (1),test (1),pozitív (1),zöldség (1),agyműködés (1),gyümölcs (1),agyserkentő (1),szexualitás (1),szerelem (1),képek (1),megosztás (1),kontroll (1),multiverzum (1),dejavu (1),felejtés (1),demencia (1),harc (1),objektofilia (1),átverés (1),extrém (1),kimerültség (1),kényszer (1),gyász (1),szenvedélybetegség (1),trauma (1),jelek (1),elhízás (1),mandela-effektus (1),emlék (1),pihenés (1),módszer (1),heroin (1),szociális háló (1),elmélet (1),ASMR (1),negatív (1),érdekesség (1),kockázat (1),munkaidő (1),instagram (1),járókelő effektus (1),fóbia (1),rosszkedv (1),kvíz (1),memória (1),bántalmazás (1),mérgező szülő (1),tünetek (1),érdekességek (1),közösségi oldal (1),mentő (1),horkolás (1),gerincfájás (1),fájdalom (1),alvópóz (1),relaxáció (1),videó (1),alkohol (1),mértékletesség (1),vérzés (1),ájulás (1),elsősegély (1),megelőzés (1),rák (1),agytorna (1)

Facebook