Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így teljesítsd be a vágyaidat!

Sokan álmodozunk, tervezgetünk, elképzeljük megvalósulni a vágyainkat. Sok esetben sajnos elkerülhetetlen, hogy ezek nem teljesülnek ilyen-olyan okok miatt, mégis sokat tehetünk azért, hogy a valódi elképzeléseinkért tenni tudjunk.

0 Tovább

Testbeszéd az állásinterjún

Az állásinterjúk elég stresszesek, sokan túl is pörgik a kelleténél. Ha nem vagy biztos magadban, íme egy kis segítség, ami magabiztosabbá tehet egy megmérettetés során.

Az állásinterjúk még talán a legmagabiztosabb embereket is elbizonytalaníthatják, hiszen a személyes megítélés mellett anyagi vonzattal is jár. Létezik ezer meg egy praktika, miként kell viselkedni állásinterjún, azt azonban nem sokan tudják, hogy öntudatlanul is kialakíthatunk magunkról egy képet az interjúztató személyben, függetlenül attól, milyen profi praktikákkal is vagyunk felvértezve.

0 Tovább

5 hasznos tipp a gyerekneveléshez

Szinte minden szülő szájából elhangzott már a mondat: gyereket nevelni a legnehezebb feladat. Nincs hozzá egy univerzális kézikönyv, sokan pedig már a puszta kezdéstől megijednek. Nem csoda, igen bonyolult és fáradtságos munka jól felnevelni egy gyereket. Vannak azonban olyan aranyszabályok, amiket ha betartasz, történjék bármi, jó irányba tereled majd a gyerkőcöd fejlődését.

tippek gyereknevelés mentális egészség példakép bizalom szeretet

0 Tovább

Tippek: Ez a legjobb alvópóz – érvek és ellenérvek

Ha reggelente sajgó derékkal vagy fájó fejjel ébredsz, ne aggódj, valószínűleg a helytelen alvópózod az oka.

Egy jó alvás feltételei

Persze, hogy jól aludj, nem csak jó pozíciót kell felvenned, hiszen megannyi tényező játszik szerepet abban, hogy ki tudod-e pihenni magad. Kezdjük először is az ágyaddal! Lehetőleg masszív, ne imbolygó, nyekergő ágyad legyen. A matrac ne legyen se túl puha, se túl kemény, a legjobb pedig, ha ergonomikus párnát választasz, ami tökéletesen igazodik az emberi test vonalaihoz. Fontos, hogy a környezet is megfelelő legyen az alváshoz. Iktass ki minden hangos, villogó tényezőt, például TV-t, számítógépet. A szoba hőmérséklete ne legyen túl magas, mivel egy hűvösebb helyiségben sokkal mélyebben tudunk aludni. Lehetőleg ne teremts teljes sötétséget, érdemes a redőnyt, ha van, csak félig leengedni, így a testünk is könnyebben alkalmazkodik majd a reggelhez, és egyszerűbbé válik a kelés.

egészség alvás alvópóz tippek fájdalom horkolás gerincfájás

0 Tovább

Tudomány: Harc a demencia ellen – tények és tévhitek

Közvélemény kutatások szerint az időskori demenciától tart leginkább a fiatal lakosság - nem véletlenül. A feledékenység ellen számtalan tippet találni a neten, mégsem biztos, hogy mindegyik hasznos lehet.

A demenciáról

A demencia egy világszerte emberek millióit érintő betegség. Magyarországon közel 160 000 ember szenved a kórban. Az orvosok a szellemi képességek hanyatlásával azonosítják a demenciát. Persze, nem minden idős ember demenciás, aki egy kicsit is feledékenyebb, vagy lassabb, mint az átlagember. A demencia tünetei közé tartoznak a következők: a gondolkodás lelassulása, az összefüggések átlátására való képesség hiánya, tájékozódási képesség romlása, állandó zavar, a fogalmak nehéz körülírása, agresszió, türelmetlen viselkedés, a személyiség kóros torzulása. A demencia sajnos most már nem csak az idősebb korosztályt fenyegeti, egyre fiatalabb korban is kezdi felütni a fejét. Sok tünet már évekkel a betegség kialakulása előtt jelentkezik, mint például a rágási problémák (egy alma elrágásából megállapítható, kinél jelent fokozottan nagy veszélyt a kialakuló memóriazavar), az egyre lassuló mozgás, a túlsúly, a depresszió. Léteznek módszerek a demencia megelőzésére, ám sokan közülük mégsem olyan hatékonyak, mint az elsőre hittük.

tippek egészség demencia harc felejtés

3 Tovább
«
12

neuro

blogavatar

Ha érdekel minden az emberi testről, főként az agyról, ami a tankönyvekben nincs bent, akkor feltétlen itt a helyed. A legérdekesebb tényekről és legmegdöbbentőbb történetekről olvashatsz a Neurón.

Címkefelhő

egészség (18),pszichológia (9),tudomány (8),tippek (7),mentális (7),lélektan (6),agy (6),lista (6),megosztó (5), (5),alvás (4),sokkoló (4),függőség (4),gyermek (3),depresszió (3),veszély (3),facebook (2),félelem (2),tévhit (2),bizalom (2),munka (2),segítség (2),betegség (2),bizarr (2),drog (2),stressz (2),hormon (2),kokain (2),mentális egészség (1),higiénia (1),bénulás (1),példakép (1),vér (1),medúza (1),cukor (1),szeretet (1),test (1),középkor (1),figyelem (1),zombi (1),farkasember (1),gyilkosság (1),horrorfilm (1),horror (1),önpusztítás (1),zavar (1),fürdés (1),adrenalin (1),hallucináció (1),veszélyérzet (1),adhd (1),hiperaktivitás (1),mentális betegség (1),figyelemzavar (1),gyereknevelés (1),alárendeltség (1),pió atya (1),drogprevenció (1),hasis (1),poltergeist (1),gondolatolvasás (1),paranormális (1),parapszichológia (1),levitálás (1),lsd (1),károsodás (1),szépség (1),kísérlet (1),kórház (1),mcdonalds (1),vegyszerek (1),életmód (1),egészséges táplálkozás (1),probléma (1),kiégés (1),kommunikáció (1),állásinterjú (1),testbeszéd (1),megbocsájtás (1),hűtlenség (1),csatorna (1),párkapcsolat (1),ddlg (1),dominancia (1),vágysiker (1),önismeret (1),szülő (1),tippek (1),allergia (1),szellemek (1),szabályok (1),mosás (1),fóbia (1),agyműködés (1),képek (1),megosztás (1),zöldség (1),gyümölcs (1),szerelem (1),agyserkentő (1),demencia (1),harc (1),elmélet (1),ASMR (1),multiverzum (1),kontroll (1),felejtés (1),dejavu (1),szexualitás (1),objektofilia (1),extrém (1),kimerültség (1),jelek (1),kényszer (1),gyász (1),szenvedélybetegség (1),trauma (1),elhízás (1),heroin (1),emlék (1),átverés (1),mandela-effektus (1),pihenés (1),szociális háló (1),módszer (1),relaxáció (1),videó (1),rosszkedv (1),tünetek (1),érdekességek (1),érdekesség (1),negatív (1),kockázat (1),pozitív (1),mérgező szülő (1),bántalmazás (1),igaz (1),hamis (1),logó (1),agytorna (1),kvíz (1),memória (1),munkaidő (1),járókelő effektus (1),alkohol (1),mértékletesség (1),gerincfájás (1),horkolás (1),alvópóz (1),fájdalom (1),rák (1),megelőzés (1),közösségi oldal (1),instagram (1),mentő (1),ájulás (1),elsősegély (1),vérzés (1),alvásparalízis (1)

Facebook