Emberi fogyasztásra alkalmatlan – a McDonald’s botrány

Korunk egyik legnépszerűbb gyorsétteremlánca számtalan embert lát el reggelivel, ebéddel, vacsorával. A kínálat évről évre bővül, a hamburgerektől kezdve a fagylaltokon át a különféle süteményekig bármit megtalálhatunk a kínálatban. De miért is igazán veszélyesek ezek az ételek?

0 Tovább

10 tévhit, amit biztosan rosszul tudtál a testedről

Szeretjük azt hinni, tisztában vagyunk olyan alapvető dolgokkal, mint például a testünk működése. Ez azonban koránt sincs így, ugyanis sok-sok tévhit kering a köztudatban, amit manapság mindenki készpénznek vesz.

0 Tovább

5 hasznos tipp a gyerekneveléshez

Szinte minden szülő szájából elhangzott már a mondat: gyereket nevelni a legnehezebb feladat. Nincs hozzá egy univerzális kézikönyv, sokan pedig már a puszta kezdéstől megijednek. Nem csoda, igen bonyolult és fáradtságos munka jól felnevelni egy gyereket. Vannak azonban olyan aranyszabályok, amiket ha betartasz, történjék bármi, jó irányba tereled majd a gyerkőcöd fejlődését.

tippek gyereknevelés mentális egészség példakép bizalom szeretet

0 Tovább

Sokkoló: Szerinted léteznek ezek a fóbiák?

Talán nem lesz olyan könnyű dolgod, mint elsőre látszik! Sokan ugyanis egészen irracionális dolgoktól félnek. A felsorolásban elrejtettünk egy kakukktojást, így nincs más dolgod, mint kitalálni, melyik az. Megfejtés a cikk végén!

sokkoló egészség mentális fóbia agy félelem

0 Tovább

Tudomány: Dolgozzunk csak négy napot!

A négynapos munkahét bevezetéséről már tavaly is sok terv született, lássuk, hogy nézne ki pontosan!

Szinte már kicsi korunk óta azt a nézetet verik belénk, hogy a jó munkához idő és energia kell. Minél többet dolgozik valaki, annál sikeresebb, minél több vért izzad, annál jobb eredmény születik a végén. De mi van, ha ez az egész csak egy téves berögződés? Mi van, ha a testünk teljesen másként áll hozzá ehhez a kijelentéshez? Kutatók százai foglalkoztak a témával, miként lehetne hatékonyabbá tenni a munkavégzést, barátiabbá tenni a körülményeket. Végül az a megállapítás született, hogy egy nappal meg kellene rövidíteni a munkahetet, azaz öt helyett négy napot kellene csak dolgoznunk. Egyes helyeken megfigyelhetjük, hogy pénteken, főleg délután nemigen folyik hatékony munka. A legtöbben fáradtak, a hétvégét tervezik, ráadásul a munkáltató sem tiltakozik hevesen, és küldi robotmunkára a dolgozóit a munkahét utolsó óráiban.

egészség munka munkaidő tudomány kockázat pozitív negatív

0 Tovább
«
1234

neuro

blogavatar

Ha érdekel minden az emberi testről, főként az agyról, ami a tankönyvekben nincs bent, akkor feltétlen itt a helyed. A legérdekesebb tényekről és legmegdöbbentőbb történetekről olvashatsz a Neurón.

Címkefelhő

egészség (16),pszichológia (8),tippek (7),tudomány (7),agy (6),mentális (6),lélektan (6),lista (6), (5),megosztó (5),alvás (4),sokkoló (4),függőség (4),gyermek (3),depresszió (3),munka (2),segítség (2),félelem (2),bizarr (2),tévhit (2),veszély (2),stressz (2),betegség (2),bizalom (2),hormon (2),drog (2),facebook (2),kokain (2),drogprevenció (1),adrenalin (1),figyelemzavar (1),veszélyérzet (1),mentális egészség (1),példakép (1),gyereknevelés (1),figyelem (1),adhd (1),hiperaktivitás (1),horror (1),bénulás (1),hallucináció (1),mentális betegség (1),szellemek (1),alvásparalízis (1),igaz (1),hamis (1),lsd (1),farkasember (1),szeretet (1),horrorfilm (1),zavar (1),önpusztítás (1),zombi (1),hasis (1),gyilkosság (1),középkor (1),poltergeist (1),tippek (1),vágysiker (1),allergia (1),szabályok (1),dominancia (1),alárendeltség (1),önismeret (1),szülő (1),paranormális (1),parapszichológia (1),probléma (1),levitálás (1),gondolatolvasás (1),kiégés (1),pió atya (1),ddlg (1),fürdés (1),mosás (1),higiénia (1),cukor (1),medúza (1),vér (1),csatorna (1),párkapcsolat (1),állásinterjú (1),testbeszéd (1),kommunikáció (1),megbocsájtás (1),hűtlenség (1),logó (1),test (1),pozitív (1),zöldség (1),agyműködés (1),gyümölcs (1),agyserkentő (1),szexualitás (1),szerelem (1),képek (1),megosztás (1),kontroll (1),multiverzum (1),dejavu (1),felejtés (1),demencia (1),harc (1),objektofilia (1),átverés (1),extrém (1),kimerültség (1),kényszer (1),gyász (1),szenvedélybetegség (1),trauma (1),jelek (1),elhízás (1),mandela-effektus (1),emlék (1),pihenés (1),módszer (1),heroin (1),szociális háló (1),elmélet (1),ASMR (1),negatív (1),érdekesség (1),kockázat (1),munkaidő (1),instagram (1),járókelő effektus (1),fóbia (1),rosszkedv (1),kvíz (1),memória (1),bántalmazás (1),mérgező szülő (1),tünetek (1),érdekességek (1),közösségi oldal (1),mentő (1),horkolás (1),gerincfájás (1),fájdalom (1),alvópóz (1),relaxáció (1),videó (1),alkohol (1),mértékletesség (1),vérzés (1),ájulás (1),elsősegély (1),megelőzés (1),rák (1),agytorna (1)

Facebook