Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lélektan: Depresszió vagy rosszkedv?

Mert nem mindegy, miről van szó. Sokan ugyanis hajlamosak rosszkedvüket depressziónak titulálni, ám ennek a fordítottja is előfordul. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Időnként mindenkit gyötör a rosszkedv, valakit többször, valakit kevesebbszer. Ennek kiváltó oka lehet a veszteség vagy csupán egy elfuserált nap, amikor még csak közelében sem járunk az elképzeléseinknek. Ez az állapot azonban az idő múlásával javul, majd teljesen el is múlik. A depresszió esetében más a helyzet, egy tartós, magától el nem múló, alattomos kórról van szó. Mivel a depressziós emberek követik el a legtöbb hirtelen felindulásból elkövetett öngyilkossági kísérletet, így a probléma sokkal veszélyesebb, mint az első pillanatra hinnénk.

lélektan depresszió rosszkedv tünetek érdekességek

0 Tovább

Lélektan: Káros közösségi oldalak

Kutatások bizonyítják, hogy egyes közösségi oldalak torzítják a fiatalok személyiségét.

A közösségi oldalak szinte a legtöbb ember mindennapjainak részét képezik, ezeken keresztül kommunikálhatunk egymással, megoszthatjuk aktuális kedvencünket, vagy épp megmutathatjuk legfrissebb fotóinkat a nagyérdeműnek. Ez mind szuperül hangzik, előnyeiket napestig lehetne sorolni, ám abba nem sokan gondolnak bele, vajon milyen káros hatása van ezeknek az oldalaknak. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia utánajárt annak, a fiatalok vajon mennyi időt töltenek a neten ilyesféle tartalom böngészésével, az eredmény pedig megdöbbentő. 6-tól 18 éves korig a fiatalok csaknem minden szabadidejüket a közösségi oldalak böngészésével töltik. A felmérés szerint körülbelül 50 százalékban napi rendszerességgel látogatják a közösségi oldalakat, ezen fiatalok szintén 50 százaléka pedig napi 10 alkalomnál is többször lép fel. A kutatók aggódnak, mivel úgy tűnik, a közösségi oldalak látogatása amolyan pótcselekvéssé növi ki magát, azaz a gyerekek akkor is fellátogatnak ezekre a site-okra, ha nem is akarnak megnézni semmit. Mit is indukál ez pontosan: a fiatalok szociális élete hanyatlóban van, mivel a valós társas érintkezés elmarad, kényelmesebbé válik mindent online intézni.

egészség mentális lélektan depresszió közösségi oldal instagram facebook

0 Tovább

Extrém: A legundorítóbb szenvedélybetegségek

Ha a függőségről van szó, sokaknak a kábítószer, az alkohol, a cigaretta ugrik be elsőnek. Nem is gondolnák, hogy léteznek egészen megdöbbentő, sőt olykor már kifejezetten undorítónak mondható szenvedélybetegségek.

egészség mentális függőség szenvedélybetegség trauma gyász depresszió kényszer extrém

0 Tovább

neuro

blogavatar

Ha érdekel minden az emberi testről, főként az agyról, ami a tankönyvekben nincs bent, akkor feltétlen itt a helyed. A legérdekesebb tényekről és legmegdöbbentőbb történetekről olvashatsz a Neurón.

Címkefelhő

egészség (18),pszichológia (9),tudomány (8),tippek (7),mentális (7),lélektan (6),agy (6),lista (6),megosztó (5), (5),alvás (4),sokkoló (4),függőség (4),gyermek (3),depresszió (3),veszély (3),facebook (2),félelem (2),tévhit (2),bizalom (2),munka (2),segítség (2),betegség (2),bizarr (2),drog (2),stressz (2),hormon (2),kokain (2),mentális egészség (1),higiénia (1),bénulás (1),példakép (1),vér (1),medúza (1),cukor (1),szeretet (1),test (1),középkor (1),figyelem (1),zombi (1),farkasember (1),gyilkosság (1),horrorfilm (1),horror (1),önpusztítás (1),zavar (1),fürdés (1),adrenalin (1),hallucináció (1),veszélyérzet (1),adhd (1),hiperaktivitás (1),mentális betegség (1),figyelemzavar (1),gyereknevelés (1),alárendeltség (1),pió atya (1),drogprevenció (1),hasis (1),poltergeist (1),gondolatolvasás (1),paranormális (1),parapszichológia (1),levitálás (1),lsd (1),károsodás (1),szépség (1),kísérlet (1),kórház (1),mcdonalds (1),vegyszerek (1),életmód (1),egészséges táplálkozás (1),probléma (1),kiégés (1),kommunikáció (1),állásinterjú (1),testbeszéd (1),megbocsájtás (1),hűtlenség (1),csatorna (1),párkapcsolat (1),ddlg (1),dominancia (1),vágysiker (1),önismeret (1),szülő (1),tippek (1),allergia (1),szellemek (1),szabályok (1),mosás (1),fóbia (1),agyműködés (1),képek (1),megosztás (1),zöldség (1),gyümölcs (1),szerelem (1),agyserkentő (1),demencia (1),harc (1),elmélet (1),ASMR (1),multiverzum (1),kontroll (1),felejtés (1),dejavu (1),szexualitás (1),objektofilia (1),extrém (1),kimerültség (1),jelek (1),kényszer (1),gyász (1),szenvedélybetegség (1),trauma (1),elhízás (1),heroin (1),emlék (1),átverés (1),mandela-effektus (1),pihenés (1),szociális háló (1),módszer (1),relaxáció (1),videó (1),rosszkedv (1),tünetek (1),érdekességek (1),érdekesség (1),negatív (1),kockázat (1),pozitív (1),mérgező szülő (1),bántalmazás (1),igaz (1),hamis (1),logó (1),agytorna (1),kvíz (1),memória (1),munkaidő (1),járókelő effektus (1),alkohol (1),mértékletesség (1),gerincfájás (1),horkolás (1),alvópóz (1),fájdalom (1),rák (1),megelőzés (1),közösségi oldal (1),instagram (1),mentő (1),ájulás (1),elsősegély (1),vérzés (1),alvásparalízis (1)

Facebook