Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Emberi fogyasztásra alkalmatlan – a McDonald’s botrány

Korunk egyik legnépszerűbb gyorsétteremlánca számtalan embert lát el reggelivel, ebéddel, vacsorával. A kínálat évről évre bővül, a hamburgerektől kezdve a fagylaltokon át a különféle süteményekig bármit megtalálhatunk a kínálatban. De miért is igazán veszélyesek ezek az ételek?

0 Tovább

Lista: A figyelemhiányos betegség 8+1 tünete

Manapság egyre több gyermeket diagnosztizálnak az úgynevezett ADHD (Attention Deficit or Hyperactivity Disorder) betegséggel. A hiperaktivitás vagy figyelemzavar nagymértékben megkeserítheti az adott gyermek életét, ugyanis nem csak magatartásbeli problémákat okoz, hanem ellehetetleníti a beilleszkedést is az adott közösségbe, ami egy kisgyerek számára elengedhetetlen. Az ADHD főként a gyerekeknél fordul elő, körülbelül 10 százalékát érinti az iskolásoknak. Érdekes megfigyelés vezetett a megállapításhoz, miszerint a fiúk esetében háromszor nagyobb kockázatról beszélhetünk, ráadásul őket sokkal nehezebb "kigyógyítani" a betegségből, és akár felnőttkorukban is magukkal vihetik ezt a terhet. Az egész jelenséget úgy kell elképzelni, mintha egy partin ácsorognánk, folyamatosan beszélnének hozzánk, ám mi szinte minden percben máshol járunk, alig fogunk fel valamit a külvilág ingereiből. Így már érthető, miért olyan veszélyes a betegség egyre későbbi felfedezése.

lista figyelemzavar hiperaktivitás adhd gyermek pszichológia figyelem veszélyérzet betegség

0 Tovább

Tudomány: Te segítesz, ha látod, hogy valaki bajban van?

A válasz talán elsőre igen lesz, de biztos vagy benne? Sokaknak ugyanis nem a lélekjelenléten múlik, hogy képesek-e egy bajbajutott embertársuk segítségére sietni.

tudomány segítség járókelő effektus veszély pszichológia

0 Tovább

Tippek: Gondold át, mielőtt a gyermekedről posztolsz Facebookon!

Tippek: Gondold át, mielőtt a gyermekedről posztolsz Facebookon!Mielőtt megosztanál bármilyen online tartalmat a gyermekedről, gondold át a következőket!

Manapság elképzelhetetlen, hogy bármilyen örömhírt közzé ne tegyünk a Facebookon. Könnyen beleeshetünk viszont abba a hibába, hogy túl sok mindent, vagy esetleg olyat osztunk meg, amit nem kellene. Sokan bele sem gondolnak, pedig égetően fontos a téma, hiszen azzal, ha a gyermekünkről boldog családi pillanatokat osztunk meg, valójában meg is sérthetjük a személyes szféráját. Mivel kutatások szerint a szülők rengeteg intim információt osztanak meg online a gyermekekről (viselkedési, étkezési szokások, fóbiák, ürítési szokások stb.), nem árt belegondolni, a későbbiekben ez milyen hatással van a csemetékre. Persze mondhatjuk, régen is rengeteg információt adtunk ki a gyermekeinkről, gondolunk itt a játszóteres eszmecserékre, kinek mi a bevált tippje a figyelemzavarra, száraz köhögésre, ám sokan elfelejtik azt a tényt, hogy az internetre kikerült anyagot bárki láthatja. Mire kell mégis ügyelni?

tippek facebook képek megosztás veszély gyermek

0 Tovább

neuro

blogavatar

Ha érdekel minden az emberi testről, főként az agyról, ami a tankönyvekben nincs bent, akkor feltétlen itt a helyed. A legérdekesebb tényekről és legmegdöbbentőbb történetekről olvashatsz a Neurón.

Címkefelhő

egészség (18),pszichológia (9),tudomány (8),tippek (7),mentális (7),lélektan (6),agy (6),lista (6),megosztó (5), (5),alvás (4),sokkoló (4),függőség (4),gyermek (3),depresszió (3),veszély (3),facebook (2),félelem (2),tévhit (2),bizalom (2),munka (2),segítség (2),betegség (2),bizarr (2),drog (2),stressz (2),hormon (2),kokain (2),mentális egészség (1),higiénia (1),bénulás (1),példakép (1),vér (1),medúza (1),cukor (1),szeretet (1),test (1),középkor (1),figyelem (1),zombi (1),farkasember (1),gyilkosság (1),horrorfilm (1),horror (1),önpusztítás (1),zavar (1),fürdés (1),adrenalin (1),hallucináció (1),veszélyérzet (1),adhd (1),hiperaktivitás (1),mentális betegség (1),figyelemzavar (1),gyereknevelés (1),alárendeltség (1),pió atya (1),drogprevenció (1),hasis (1),poltergeist (1),gondolatolvasás (1),paranormális (1),parapszichológia (1),levitálás (1),lsd (1),károsodás (1),szépség (1),kísérlet (1),kórház (1),mcdonalds (1),vegyszerek (1),életmód (1),egészséges táplálkozás (1),probléma (1),kiégés (1),kommunikáció (1),állásinterjú (1),testbeszéd (1),megbocsájtás (1),hűtlenség (1),csatorna (1),párkapcsolat (1),ddlg (1),dominancia (1),vágysiker (1),önismeret (1),szülő (1),tippek (1),allergia (1),szellemek (1),szabályok (1),mosás (1),fóbia (1),agyműködés (1),képek (1),megosztás (1),zöldség (1),gyümölcs (1),szerelem (1),agyserkentő (1),demencia (1),harc (1),elmélet (1),ASMR (1),multiverzum (1),kontroll (1),felejtés (1),dejavu (1),szexualitás (1),objektofilia (1),extrém (1),kimerültség (1),jelek (1),kényszer (1),gyász (1),szenvedélybetegség (1),trauma (1),elhízás (1),heroin (1),emlék (1),átverés (1),mandela-effektus (1),pihenés (1),szociális háló (1),módszer (1),relaxáció (1),videó (1),rosszkedv (1),tünetek (1),érdekességek (1),érdekesség (1),negatív (1),kockázat (1),pozitív (1),mérgező szülő (1),bántalmazás (1),igaz (1),hamis (1),logó (1),agytorna (1),kvíz (1),memória (1),munkaidő (1),járókelő effektus (1),alkohol (1),mértékletesség (1),gerincfájás (1),horkolás (1),alvópóz (1),fájdalom (1),rák (1),megelőzés (1),közösségi oldal (1),instagram (1),mentő (1),ájulás (1),elsősegély (1),vérzés (1),alvásparalízis (1)

Facebook