Tudomány: Ezért félsz a horrorfilmektől

Valakit pusztán egy rémisztő plakáttól is kiráz a hideg, mások azonban a legijesztőbb filmektől sem esnek pánikba. Vajon mi okozza a félelmet? Honnan ered és milyen hatása van? Na és a legfontosabb kérdés, miért szeretünk borzongani?

horror tudomány félelem pszichológia horrorfilm gyilkosság adrenalin agy

0 Tovább

Sokkoló: A legbizarrabb mentális betegségek

Az agyunk az egyik legbonyolultabb szervünk, számos területét még nem fedezte fel teljes mértékben a tudomány. Ha azonban ez az igen összetett szerkezet meghibásodik, azaz mentális betegségek alakulnak ki, óriási körültekintést igényel a gyógyításuk. Egyes esetekben sajnos nem kezelhető kórról beszélünk, máshol pedig olyan bizarr esetekkel találkozni, hogy inkább messziről elkerülnénk az ilyen problémákkal küszködőket. Lássuk, mik a legbizarrabb mentális betegségek!

mentális betegség bizarr sokkoló farkasember zombi önpusztítás zavar

0 Tovább

Tudomány: Ezért látsz szellemeket

Ébredés után előfordul, hogy szörnyű dolgokat látunk vagy hallunk, kísérteties suttogást, sötétben mozgó alakokat. A félelem megbénít, sikítanánk, kiugranánk az ágyból, de nem tudunk, az ismeretlen erők pedig egyre közelebb férkőznek hozzánk. Félelmetesen hangzik, mégis létező dologról beszélünk. Nem egy horrorfilm jelenete zajlik le ilyenkor, hanem egy sokkal hátborzongatóbb folyamat.

alvásparalízis szellemek bénulás agy hallucináció

0 Tovább

Kvíz: Felismered, mik a hamis logók?

Egy kis agytorna hétkezdésnek, teszteld a memóriád!

Logók ezrei vesznek körbe bennünket nap, mint nap. Nem muszáj bemennünk üzletekbe, már az utcán is tonnaszám árasztanak el az ismertebbnél ismertebb emblémák. Vajon felismered, melyik az eredeti és melyik a hamis? Megoldás a cikk végén!

0 Tovább

Lélektan: A mérgező szülők ismérvei

Minden szülő a legjobbat akarja a porontyának. Ezért bármit megtennének, ám néha az eszközök, amiket választanak, nem épp pozitívan hatnak a gyermek lelki fejlődésére. Ők a mérgező szülők, akik lehet, a gyerek előbbre jutását helyezik fókuszba, mégsem azt a célt érik el, amit kitűztek maguk elé.

lélektan mérgező szülő gyermek bántalmazás

0 Tovább

neuro

blogavatar

Ha érdekel minden az emberi testről, főként az agyról, ami a tankönyvekben nincs bent, akkor feltétlen itt a helyed. A legérdekesebb tényekről és legmegdöbbentőbb történetekről olvashatsz a Neurón.

Címkefelhő

egészség (16),tippek (7),pszichológia (7),agy (6),mentális (6),lista (6), (5),tudomány (5),lélektan (5),sokkoló (4),megosztó (4),alvás (4),függőség (3),gyermek (3),depresszió (3),munka (2),tévhit (2),félelem (2),segítség (2),bizarr (2),veszély (2),facebook (2),bizalom (2),hormon (2),stressz (2),betegség (2),horror (1),zavar (1),bénulás (1),alárendeltség (1),szellemek (1),hallucináció (1),mentális betegség (1),zombi (1),dominancia (1),farkasember (1),alvásparalízis (1),önpusztítás (1),hamis (1),bántalmazás (1),kvíz (1),mérgező szülő (1),vágysiker (1),önismeret (1),érdekességek (1),memória (1),agytorna (1),allergia (1),szabályok (1),igaz (1),tippek (1),logó (1),horrorfilm (1),adrenalin (1),cukor (1),középkor (1),vér (1),állásinterjú (1),medúza (1),higiénia (1),kommunikáció (1),párkapcsolat (1),megbocsájtás (1),csatorna (1),mosás (1),fürdés (1),test (1),szeretet (1),adhd (1),figyelem (1),hiperaktivitás (1),figyelemzavar (1),hűtlenség (1),veszélyérzet (1),gyereknevelés (1),ddlg (1),testbeszéd (1),tünetek (1),példakép (1),mentális egészség (1),gyilkosság (1),közösségi oldal (1),szexualitás (1),szerelem (1),objektofilia (1),átverés (1),mandela-effektus (1),emlék (1),agyserkentő (1),gyümölcs (1),megosztás (1),demencia (1),képek (1),agyműködés (1),zöldség (1),pihenés (1),módszer (1),kényszer (1),extrém (1),gyász (1),trauma (1),szenvedélybetegség (1),kimerültség (1),jelek (1),kokain (1),szociális háló (1),heroin (1),drog (1),elhízás (1),harc (1),felejtés (1),mentő (1),instagram (1),ájulás (1),vérzés (1),megelőzés (1),elsősegély (1),járókelő effektus (1),munkaidő (1),érdekesség (1),fóbia (1),negatív (1),pozitív (1),kockázat (1),rák (1),mértékletesség (1),elmélet (1),ASMR (1),multiverzum (1),kontroll (1),dejavu (1),relaxáció (1),videó (1),gerincfájás (1),alkohol (1),horkolás (1),fájdalom (1),alvópóz (1),rosszkedv (1)

Facebook