A pártalálásnak számtalan módja létezik. Szórakozóhelyek, baráti körök, nehezebben ismerkedőknek pedig ott vannak a randioldalak. De mi a helyzet azokkal, akiknek másra van szükségük?

Az objektofilia

Lista rovatunk első vizsgálandó célcsoportja az objektofiloké. Magyarra lefordítva körülbelül annyit tesz, az adott személy szerelme nem egy ember, hanem egy tárgy, ezért tárgyszexuálisok. Egy létező szakkifejezésről beszélünk, bármilyen nehéz is elképzelni ehhez hasonlót. Az objektofilok tisztában vannak azzal, hogy egy tárgyba szerelmesek. Felfogják, hogy az adott dolog képtelen viszonozni az érzelmeiket, ám mégis szerelemnek élik meg azt az állapotot, mikor birtokolhatják (akár ideiglenesen is) az adott tárgyat. A pszichiáterek szerint eltérő arányt mutatnak a vizsgálatok, az azonban megállapítható, hogy az objektofilok összetétele igen változó. Tízből körülbelül négy embernél mutatható ki egyértelműen az autizmus, háromnál csak feltételezhető, a többiek viszont mentálisan teljesen egészségesek. A kutatók jelenleg is vizsgálják az objektofilokat, ám még így is nagy rejtély övezi ezt a fajta szexuális beállítottságot. Annyi bizonyos, hogy nem mindennapi esetekről van szó, lássuk, kik azok a párok, akik leginkább meghökkentették a nagyérdeműt.

egészség mentális lista objektofilia szexualitás szerelem

 

1. Nathaniel és Chase

Nataniel élete teljesen átlagosnak indult. Egészen addig az is maradt, amíg el nem kezdte keresni élete szerelmét. Édesapja a kezdetekben aggódott, mivel Nathaniel túlságosan is kerülte a nőket, ám igazából akkor döbbent meg, mikor fia bejelentette, hazatér kedvesével. Nathaniel egy tűzpiros autóval érkezett a szülői házba. Mint kiderült, vonzódása az autóhoz valódi, még nevet is adott neki. Nathaniel és Chase egy kiárusításon találkoztak, a fiatalember pedig úgy érezte, ez szerelem első látásra. De vajon mit szerethet benne? – tehetik fel sokan a kérdést. „Imádom Chaset, olyan jóképű! A színe, a vonalai, egyszerűen mindent imádok benne! Mikor úton vagyok, gyakran állok félre, és rakok be valami kellemes zenét, amit ő is szeret. Ilyenkor a kormányát simogatom, van, hogy meg is csókolom.” – vallott Nathaniel kapcsolatáról. Az autók iránti rokonszenve már egészen kiskorától fogva meghatározó volt számára, mivel rengeteg modellt épített. Igaz szerelmét azonban először Chasse személyében találta meg. Nathaniel kapcsolatát valódinak éli meg, gyakran indul kirándulni kedvesével, nézik együtt a naplementét, sőt, egy riportban még egészen intim részleteket is elárult: „Sokan kérdezik, szoktam-e szeretkezni Chase-szel. Erre csak azt tudom válaszolni, ki nem fekszik le a kedvesével? Igaz, a szexuális életünk egy kicsit bonyolultabb, mint másoknak. Általában a motorháztetőre fekszem, de Chase azt is szereti, ha a kormányát simogatom. Egy kicsit veszélyesebb, mikor az autó alá fekszem, de a szerelmemért bármit megtennék!”

2. Davecat és Sidore

Davecat 41 éves, saját bevallása szerint pedig világéletében párkapcsolati problémákkal küszködött. „Rengeteg barátnőm volt, ám egyik kapcsolatom sem tartott tovább pár hétnél. Valahogy nem találtuk meg a közös hangot. Most viszont képtelen vagyok élni a feleségem nélkül.” – mesélt Davecat a szerelmi életéről. Sidore és a férfi már 13 éve házasok. Hogy mi az egészben a fura? Hogy Sidore egy élethű lovedoll (vagyis egy szexbaba). „Mikor először megpillantottam, tudtam, hogy ő lesz számomra az igazi. Kicsomagoltam a ládából, amiben kaptam, ő pedig egy szobor türelmével és gyönyörűségével ült ott. Teljesen megigézett!” Davecat előszeretettel érvelt amellett, mennyivel jobb egy szintetikus feleség, mint egy igazi. Szerinte az emberi kapcsolatok túl bonyolultak, sok kompromisszummal és stresszel járnak, ám egy élethű lovedollal az élet sokkal egyszerűbb. Davecat eleinte nem gondolt arra, hogy szexbabájával párkapcsolatot kezdeményez, ám néhány hónap alatt érzelmei előtörtek a szintetikus baba iránt, azóta pedig feleségeként tekint Sidore-ra. Szándékait annyira komolyan gondolja, hogy még jegygyűrűt is vásárolt maguknak. Davecat barátai és családtagjai elfogadták a férfi életformáját, bár nem feltétlenül értenek együtt vele. Édesanyjának nehezére esett fia magányos életvitelét figyelemmel kísérnie, ám úgy gondolja, ha a férfi így szeretne élni, nincs joga megbélyegezni. Davecat pedig nagyon is boldog, Sidore-ral számtalan közös programjuk van. Együtt kocsikáznak, vásárolnak vagy épp nézik meg az épp aktuális mozifilmeket.

egészség mentális lista objektofilia szexualitás szerelem

3. Mark és a gumiállatok

Mark 20 éves egyetemi hallgató, titkát azonban idáig nem sokan sejtették. Albérlete ugyanis különös lakókkal van tele. Mark 15 felfújható gumiállattal ápol párkapcsolatot. A férfi szerint mindegyik játéknak külön személyisége van, így nem tudna választani közülük. „A felfújható állatok a legviccesebb dolgok, amiket valaha láttam. Kiskoromban, mikor strandoltunk, imádtam a meleg gumi illatát, gyakran ölelgettem, puszilgattam a puha állatokat.” – meséli Mark. A férfi mindent együtt csinál a játékaival, ám cseppet sem mindegy, hogy éppen mit és melyikkel. A hangulatától függ, hogy éppen kivel van kedve tévét nézni vagy olvasni. „Ők olyanok nekem, mint egy nagy, puha, ölelnivaló család. Van, hogy csak fekszem, és a bálnámat ölelve hallgatom a zenét, de mikor zuhanyozok, mindig a cápáimat viszem magammal.” Marknak kedvence is van, egy sárga felfújható sárkány. „Titokban elárulhatom, ő a kedvencem. Mikor ránézek, látom, mennyire jóképű, és imádom ezt a vidám, sárga színét. Vele szeretek a legtöbb időt eltölteni.” Mark családja nem tud a furcsa kapcsolatáról, egyedül legjobb barátjának merte eddig elmondani a dolgot.

4. Amy és 1001 éjszaka

A 33 éves Amy jelenleg munkanélküli, templomi orgonista. Első szerelme pedig tíz éve bitorolja a szívét. Nem más, mint egy vidámparki játék, aminek 1001 éjszaka a neve. Amy egészen kicsi korában vette észre, hogy különös szexuális vonzalmat érez a robosztus vidámparki kellék iránt. „Már akkor tudtam, mi a helyzet, mégsem szóltam róla senkinek. Amint felültem rá, éreztem, hogy egyek vagyunk, és mindenáron akarom őt.” Mivel Amy és 1001 éjszaka között jelentős nagyságú távolság áll, ezért a nő évi 10-szer látogatja meg a vidámparkot. Hogy magányát csillapítsa, a vidámpark vezetőségétől anyacsavarokat kért el a hatalmas építményből. „Sok videóm van róla, majdnem minden szögből felvettem már. Szeretem a zenét is, amit játszik, van benn egy kedvenc részem, amit naponta dúdolni szoktam.” Amy családja eleinte nagyon furcsán nézett a lányra, ám mára megbarátkoztak a fura kapcsolattal. Munkaadói azonban nem ennyire elnézők, Amy bevallása szerint több főnöke és felmondott neki, mikor kiderült, egy vidámparki játékhoz akar hozzámenni feleségül.

egészség mentális lista objektofilia szexualitás szerelem

5. Carol és Dairdra

Carolt különös érzelmek fűzik Santa Fehez. Szerelmét ugyanis itt találja. „Rájöttem, hogy szeretem. Egyszerűen képtelen vagyok magára hagyni, gyűlölök haza menni!” – fakadt ki. Carol párja ugyanis a Santa Fei vasútállomás, akit Dairdra névre keresztelt. A nő imádja simogatni a vasútállomás falait, a masszív, stabil épület teljesen levette a lábáról. Esküvőjükre néhány évvel ezelőtt került sor, Carol ekkor Santa Fere változtatta a vezetéknevét. „Jól kijövünk egymással, ő az én királynőm. Mikor együtt vagyunk, senki más nem érdekel. Legszívesebben ott tölteném minden percemet.” Intim pillanatairól is szívesen mesél a nő, ugyanis elárulta, együttléteiket úgy időzíti, mikor éppen elindulnak a vonatok. „Beindít, mikor érzem a vonatok dübörgését, az sem érdekel, ha más is van a közelben.” Carol egyáltalán nem szégyellős, érkezéskor és távozáskor is bármikor megcsókolja a vasútállomást.